Illustrationen framställer en gaming PC-tower med en modern svart design, komplett med en genomskinlig sidopanel som visar de färgglada interna komponenterna. RGB-belysningen lyser upp tornets inre, och fläktarna är arrangerade vertikalt på fronten, vilket skapar en livfull färggradient. Detta konceptkonstliknande verk ger en konstnärlig och stiliserad representation av en gamingdator, Webhallen Config Core - 12400F / 4060Ti

Recension: Webhallen Config Core – 12400F / 4060Ti: En Kraftfull gamingdator utan kompromisser

Webhallen Config Core 12400F / 4060Ti är en stationär dator som kombinerar högpresterande komponenter för en optimal spelupplevelse. Den är utformad för seriösa gamers och krävande användare som inte vill göra några kompromisser utan få det bästa i en prisnivå som gör att datorn klarar av mycket utan att kosta för mycket. En dator för den seriösa gamern som vill ha något rejält.

Specifikationer

Processor

Intel Core i5-12400F: En processor, som har 6 kärnor och en maxfrekvens på 4.4GHz, levererar Webhallen Config Core 12400F / 4060Ti imponerande hastigheter och multitasking-förmåga. Läs mer om I-5-12400f prestandan via CPUbenchmark.

Grafikkort

MSI GeForce RTX 4060 TI: Detta grafikkort från MSI erbjuder exceptionell grafik och detaljrikedom, vilket är avgörande för moderna spel. Benchmark prestanda

Minne och Lagring:

16GB Kingston FURY Beast RGB DDR4 minne på 3200ghz och en snabb 1TB Kingston NV2 M.2 SSD erbjuder både hastighet och generöst lagringsutrymme.

Moderkort och Anslutningar:

ASUS PRIME B760M-A WIFI D4 moderkortet erbjuder stabilitet och anslutningsmöjligheter, inklusive Wi-Fi 6 och Bluetooth 5.2.

Kylning, Chassi och Nätaggregat:

Be quiet! Pure Rock 2 kylningssystem och ett 650W 80+ Gold Modular PSU säkerställer effektiv drift och energieffektivitet. Det är inte vattenkylning men Pure Rock 2 erbjuder ändå rejält med kylning. Dessutom går det inte att överklocka processorn och det blir inte lika viktigt med vattenkylning då.

Chassit, Corsair iCUE 5000D RGB Airflow, har en clean estetik och erbjuder även optimal luftflöde för kylning. Men vi gillar inte hur designen vid fläktarna är, det är dock individuellt vad man föredrar. Det finns också gott om plats för uppgraderingar och tillägg framöver vilket är positivt och platser förberett för säker kabelhantering inuti chassit.

Är Webhallen Config Core – 12400F / 4060T prisvärd?

Webhallen, känd som en av de största aktörerna inom gamingdatorer, har sedan 2012 utvecklat sina egna datorer under namnet Webhallen Config. Genom åren har de etablerat sig som en pålitlig källa för högkvalitativa, skräddarsydda speldatorer. Deras egna datorer är ofta ett mycket prisvärt alternativ jämfört med att köpa från välkända varumärken. De överträffar ofta, användarnas förväntningar, allt till ett konkurrenskraftigt pris. Vi tycker att de ligger på en attraktiv prisnivå Webhallen Config Core – 12400F / 4060 TI och komponentval till den seriösa gamern som har, vill kunna spela de senaste spelen, men inte vill spränga plånboken.

Läs mer hos Webhallen här

Betyget: Webhallen Config Core – 12400F / 4060 TI – är prisvärd

Om du vill ha det absolut senaste och högst presterande komponenter och är villig att gå upp i prisnivå, ta en kik på t.ex. Webhallen Config Pro – 7800X3D / 4080 eller deras andra Webhallen Config modeller. Ett starkt altenativ med den nya 14:e generationens Intel i5 processor, läs vår artikel om Shark Brutality