Bäst i test powerbank. Bild som visar en samling av fyra olika powerbanks. Bilden illustrerar de olika designerna och funktionerna hos varje modell, inklusive en robust powerbank med stor kapacitet, en liten och kompakt budgetmodell, en slimmad powerbank med trådlös laddningsförmåga, och en högkapacitets powerbank med snabbladdningsteknologi. Detta ger en visuell representation av mångfalden av powerbanks som finns tillgängliga, anpassade för olika användarbehov, med fokus på teknologi och bärbarhet.

Bäst i test Powerbank – recension

När du är på jakt efter en powerbank, finns det flera viktiga aspekter att överväga för att säkerställa att du väljer en modell som bäst passar dina behov. Det är inte bara storleken och kapaciteten som spelar roll, utan även andra faktorer såsom laddningshastighet, antalet portar, batterityp, och extra funktioner som kan påverka din upplevelse. Vi har utsett några som är bäst i test powerbank, vi presenterar fyra olika powerbank-modeller som vi noggrant har granska. Varje modell har sina unika styrkor och svagheter, och vi kommer att ge en detaljerad översikt för att hjälpa dig att göra ett välgrundat val baserat på vad som är viktigast för dig.

Bäst i test – Budget: Linocell Powerbank 4500mAh

Funktioner:

 • Kapacitet: 4500mAh.
 • Bärbarhet: Liten och kompakt, lämplig för dagligt bruk.
 • Design: USB-C och USB-A-portar

Perfekt för dig som vill ha en extra laddning till mobiltelefonen och inte vill betala för mycket. Den kommer dock inte räcka till en laptop, då rekommenderar vi att du köper en med högre MAH på powerbanken. Den här powerbanken är väldigt prisvärd och med USB-C kan du snabbt ladda upp den igen. Det som är en nackdel är att det saknas snabbladdning, och den är begränsad i hur snabbt du kan ladda upp din mobil.

Bäst i test – Mellan/budget: Linocell Powerbank 10000mAh med Qi-Laddning

Funktioner:

 • Kapacitet: 10000mAh.
 • Snabb Qi-Laddning: Trådlös laddningskapacitet. Laddar även Airpods trådlöst.
 • USB-C och USB-A-portar. 18 W snabbladdning med Quick Charge 3.0 och 20 W snabbladdning via USB-C-kontakten.

Linocell Slim 10000mAh Powerbank har en tunn design och erbjuder trådlös laddning. Du får tillräckligt med kraft för att ladda upp din laptop en gång eller mobil 2-3 gånger, beroende på hur stort battery du har så klart. Snabbladdning trådlöst eller sladd.

Bäst i test – Prisvärd: Linocell Premium Powerbank 20W PD 20000mAh

Funktioner:

 • Kapacitet: 20000mAh.
 • Laddningshastighet: 20W PD för snabbare laddning.
 • USB-C och USB-A-portar. Laddar upp till 3 enheter samtidigt, Snabbladdning på hela 20 W effekt

Linocell 8X Dual 20000mAh Powerbank är mycket prisvärd givet dess kapacitet. Den ger rejält med power i att kunna ladda upp till 3 olika enheter och en snabbladdning på 20w gör att det går snabbt att ladda upp enheterna.

Bäst i test – Premium: Survivor Powerbank 8-i-1 96000mAh

Funktioner:

 • Kapacitet: 96000mAh.
 • Robusthet: IP64 certifierad (dammtät och vattentålig).
 • Utgångar: Inkluderar cigarettändaruttag (12V/8A), DC-uttag (12V/9A), två USB-A-uttag (5V/2.1A) och ett USB-C PD-uttag (30W).
 • Extra: Kraftig LED-ficklampa inbyggd.

Survivor Powerbank från Sandberg är en robust och pålitlig enhet, perfekt för utomhusaktiviteter som vandring och camping. Den har en massiv kapacitet och är utformad för att klara av krävande förhållanden. Om är beredd att lägga en slant för kvalité, stor kapacitet en stryktålig powerbank är detta ett solklart val.

Summering bäst i test powerbank

Att välja rätt powerbank kräver att man överväger kapacitet, bärbarhet, laddningshastighet, och extra funktioner. Survivor Powerbank är idealisk för tuffa miljöer och krävande användning, medan Linocell-modellerna erbjuder olika lösningar för vardaglig användning till olika prispunkter, med viss variation i kvalitet och funktionalitet. Det är viktigt att välja en powerbank som matchar dina specifika behov och användningsmönster.

FAQ: Detta ska du tänka på när du köper powerbank

 1. Kapacitet (mAh): Kapaciteten på powerbanks mäts i milliampere-timmar (mAh) och indikerar hur mycket laddning du kan få ut av den. En högre mAh värde innebär högre laddningskapacitet. För att helt ladda upp senaste modeller av smartphones, behövs en powerbank med minst 5000mAh, och för att ladda flera gånger eller större enheter som surfplattor, bör du överväga minst 10000mAh.
 2. Laddningshastighet: Laddningshastigheten bestäms av spänningen (V) och strömstyrkan (A). Vanliga laddningsnivåer är 5V/1A för långsam laddning, 5V/2A för medium, 5V/2.4A för snabb laddning och 9V/3A för Quick Charge. Powerbanks med Quick Charge-laddningsfunktion är snabbast men kanske inte kompatibla med alla enheter​.
 3. Storlek: Powerbanks kommer i olika storlekar. Tekniska framsteg har möjliggjort små och kompakta modeller med stark batterikapacitet. Välj en storlek som passar dina behov och den bekvämlighet du önskar.
 4. Antal portar, USB, USB-C: Antalet portar beror på storlek och kapacitet. Powerbanks med flera portar är idealiska för att ladda flera enheter samtidigt. Tänk dock på att samtidig laddning kan minska den allmänna laddningshastigheten. Se till att du har kompatibla uttag, om du vill använda powerbanken till flera enheter. Det vanligaste är usb och usb-c, men vissa Powerbank kräver micro-usb för att kunna laddas, det kommer dock ta längre tid att ladda upp en powerbank via micro-usb.
 5. Typ av batteri: Det finns huvudsakligen två typer: litiumjon och litium polymer. Litiumjonbatterier är effektiva men förlorar effekt över tid och är billigare. Litium polymer är dyrare men mer robusta och hållbara​.
 6. Extrafunktioner: Sök efter extrafunktioner som säkerhetsskydd mot överspänning, överladdning och överurladdning. Bonusfunktioner som handvärmare, Qi-stödjande trådlös laddning och solladdning kan också vara användbara​.
 7. LED Indikatorer och Skärmar: LED indikatorer eller display skärmar är användbara för att informera om när powerbanken behöver laddas​.

Hur många laddningar klarar en powerbank?

Antalet laddningar en powerbank kan ge beror på dess kapacitet och den enhet som laddas. En tumregel är att dela powerbankens mAh med enhetens batterikapacitet. Till exempel, en 20000mAh powerbank skulle kunna ladda en 5000mAh telefon ungefär 3-4 gånger, beroende på effektiviteten.

Hur många laddningar är 20000mAh?

Som nämnt ovan, en 20000mAh powerbank kan ge cirka 3-4 fulla laddningar till en enhet med ett 5000mAh batteri. Detta varierar dock beroende på powerbankens effektivitet och den specifika enhetens batteristorlek.

Hur många mAh är 100 Wh?

För att konvertera wattimmar (Wh) till milliampere-timmar (mAh), använder man formeln: mAh = (Wh / V) × 1000, där V är spänningen. Om vi antar en vanlig spänning på 3,7V (vanligt för litiumjonbatterier), blir det ungefär 27027mAh (100Wh / 3.7V * 1000).

Hur länge räcker 20000 mAh powerbank?

Hur länge en 20000mAh powerbank räcker beror på användningen. För att ladda smartphones kan den räcka för flera laddningar, medan den kanske endast ger en eller två laddningar för en surfplatta eller en bärbar dator. Användningsmönster som kontinuerlig strömförsörjning eller laddning av flera enheter samtidigt kan minska den totala drifttiden.

Hur länge håller batteriet i en powerbank?

Livslängden på en powerbank beror på kvaliteten och typen av batterier som används. Generellt sett kan en powerbank behålla sin laddningskapacitet i ungefär 300 till 500 laddningscykler. Efter det kan batteriets kapacitet gradvis minska. Powerbanks med högkvalitativa batterier och skyddscirkulation tenderar att ha längre livslängd.